maanantai 11. marraskuuta 2013

Hyllyn tarina

Ostin rakennusaikana Keskiseltä kirjahyllyn uuteen taloon. No hyllyhän väliaikaisesti kasattiin silloiseen kerrostaloasuntoon lastenhuoneen vaate- ja leluhyllyksi. Sittemmin uudessa talossa se jatkoi samassa toimessa lasten matkassa. Jossain vaiheessa hylly muutti toiseen huoneeseen liinavaatekaapiksi. "Uuden" vanhanaikaisen liinavaatekaapin saavuttua the hylly kannettiin yläkertaan. Siellä sille ei löytynyt muutamaa lehteä parempaa käyttöä, joten työpöydän tultua hylly muutti takaisin alakertaan. Entisessä lastenhuoneessa se sai uuden viran kangaskaappina. Siellä se palveli uskollisesti, kunnes rouva eräänä iltana töistä tullessaan sai inspiraation.

Vaikka emäntä oli ihan poikki, se jostain käsittämättömästä syystä alkoi tyhjäämään olohuoneen kirjahyllyn sisältöä sohvalle. Lapset auttoivat. Kerättiin rikkinäiset kirjat ja roskat pussiin. Siirrettiin iso kirjahylly työhuoneeseen kangaskaapiksi. Rumat mapit ja lautapelit muuttivat sinne myös. Kaikki kolme poikaa auttoivat the hyllyn olohuoneeseen kantamisessa. Äiti nosti korkeammasta, pojat matalammasta päädystä.

Isäntä saapui salilta keskelle kaaosta. Olimme lasten ja hyllyn kanssa puolimatkassa työhuoneen ja kirjahyllyn paikan väliä. Kaikki kirjat, lehdet, pelit, mapit ja albumit läjässä sohvalla ja lattialla. "Mitä ihmettä sä nyt taas suunnittelet??" oli kommentti. Pojat ojentelivat kirjoja ja äiti järjesti. Olohuone siistiytyi ja sohva vaihtoi viisivuotiaan toimesta paikkaa. Naapurille kelpasivat vanhan hyllyn täytteenä maanneet V8:t ja Vauva-lehdet.

Siinä se hylly nyt seisoo tukevasti seinää vasten, ukko ruuvasi sen kiinni. Siistiltä näyttää. Ja paljon selkeämmältä kuin edellinen ratkaisu. The hylly saa tästedes toimittaa sille suunniteltua tehtävää, näin kolmen vuoden jälkeen, viimeinkin. Jotenkin koko pieni olohuone tuntuu nyt selkeämmältä. Tykkään kovasti. :) Ja tuohon seinälle voisi vielä laittaa pari hyllylevyä ja valokuvia..?

(Ja kuvan laadusta saa kiittää taas huonoa valaistusta ja kännykän kameraa..)

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kaikenlaista tekisin, jos aamulla saisi nukkua pitkään..

Lapset nukahtivat ihme kyllä jo ennen kymmentä.  Äitillä riittäisi tekemistä,  sekä pakollista että ei. Mutta mukavaa sellaista kuitenkin.  ;)


Neidille retromekko työn alla. Jätin sen kesken niskajumin takia
ja kutsuin naapurin teelle. Odottaahan tuo tuolla.. ;)


Uusin Meidän Perhe. Päiväkodin Vasu-läjä taitaa jyrätä sen,
sillä neljän lapsen monisteet on täytettävä huomiseksi.. Puuh..


Ja uunissa kakkupohja huomiselle. Menen aamulla työpaikalle
palaveriin, sieltä päiväkodille kahdeksi tunniksi keskustelemaan
lapsista ja niiden kasvatuksesta. Sen jälkeen voisin tulla kotiin 
ja ottaa pienet tirsat. Toivottavasti aikaa jää vielä kakun koristeluun
ennenkuin haen lapset kotiin. Järkkään kahdelle vanhimmalle
synttärit valmiiksi ja lähden äidin luo naisteniltaan. Sieltä iskä tulee
porukkansa kanssa meille akkoja pakoon ja juhlimaan poikia. 
Naapurin naisetkin saavat häätää omat ukkonsa lasten kanssa
tänne. Minä sitten siivoan jäljet.. Joskus..

maanantai 4. marraskuuta 2013

Kerrassaan hieno päivä!

Jonkinasteinen kaamosmasennus taitaa vaivata. Tähän asti on ollut helppo nousta ylös samaan aikaan lasten kanssa.. Siis siinä puoli yhdeksän viimeistään. Viikonloppuna aamu alkoi vasta kymmenen aikaan. Ja tänäänkin äidin pää oli verrattain jumissa aina puoleen päivään saakka.
Kun lopulta aamutoimien ja pyykinpesun ja ruuanlaiton jälkeen heräsin,  pikkuveli saapui lapsenvahdiksi.  Lähdin kaupunkiin,  pyörähdin kirpputorilla ja hain ukon töistä. Suuntasimme Specsaversille silmälaseja valitsemaan,  ja ihmeen helposti ne lopulta löytyivät. Kun kerrankin oltiin kahden liikenteessä,  päätimme käydä syömässä. Ja oikein Amarillossa.  ;) Siksi kun sieltä saa henkilökunta-alennuksen.  :D
Ja sitten vielä Motonettiin shoppailemaan.  Kotimatkalla jätin ukon anoppilaan muuraushommiin,  ja jatkoin siitä kirkonkylän postiin. Sinne oli saapunut ärsyttävän puhelinmyyjän lähettämät kaksi tablettikonetta.
Kotiinpäästyäni avasin toisen,  toinen säästetään isänpäiväksi. :P Tässä nyt omalla koneellani leikin, ukko valtasi pöytäkoneen. Sauna lämpiää ja lasten suuntana on sänky,  täytyy ukon selkää koittaa runnoa toimintakuntoon vielä saunan päälle.
Onhan tämä ihan kiva lelu,  vaikka kirjoittaminen onkin vielä erittäin hidasta. Ja onhan tällä toki helpompi selata nettikirppareita ja kangaskauppoja kuin kännykän pienellä näytöllä.
Yhdet leggingsit neidille odottavat työpöydällä ompelua, en kuitenkaan taida tänään enää jaksaa tehdä niille mitään.  Katsotaan jos huomenna töiden jälkeen riittää vielä virtaa..
Jatkankin tästä tabletin netin ihmeelliseen maailmaan.  Ja karjaisen mennessäni nuo pennut petiin.

lauantai 2. marraskuuta 2013

Vapaa viikonloppu..

..niiiin pitkästä aikaa. Pöydällä on leikattuna jo tovin odottanut  tyttösen mekko, retroa tietysti. ;) Ihana vanha ruskeakukallinen kangas. Tänään otin työn alle sen ompelun, ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

Sovituskuvaa oli hiukan hankala saada, kun tyttö ei pysy paikoillaan. Vahingossa ehdin tämän napata, ennenkuin neiti taas pyörähti. ;)