maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kiirettä pitää

Monta viikkoa mennyt hujauksessa. Kaksi viikonloppua reissatessa. Anoppi on nähty, toisena viikonloppuna Vantaa, Kehä kolmonen ja Nummela.. Sillä reissulla koukkuun tarttui oma asuntovaunu.

Täytyy kyllä ihmetellä tuota Etelä-Suomen omakotiasumista. Tontit ovat pieniä. Siis TOSI pieniä. Omalla pihalla ei voi edes pierasta ilman että naapuri kärsii. Talo, josta asuntovaunun haimme, oli rinteessä ahdettuna muiden mökkien väliin. Tontilla ei ollut tilaa nurmikolle, eikä liioin talollekkaan. Talo oli hyvin hyvin pieni. Kesämökin kokoinen, jos sitäkään. Ja ruma. :/ Remontti vielä kesken..

Ihmettelin tätä asumista sedän vaimolle, joka meinasi, että Pohjanmaalla ne kuvitelmieni kartanot ovat. Olin ajatellut, että pääkaupunkiseudulla ihmiset ovat rikkaita ja asuvat hulppeissa lukaaleissa. Ilmeisesti ne 200neliön mökit ovatkin meilläpäin.. Vähän suuntaa antoi se, että setä maksaa rivitaloasunnosta 1500 euroa vuokraa/kk. Huhheijjakkaa. Me lyhennetään sen verran asuntolainaa kahdessa kuukaudessa. :D

No, meillä on nyt oma asuntovaunu, jolla päästään suviseuroihin. Makuupaikkoja on viidelle aikuiselle, mahdollisuus rakentaa kerrossänky ja asentaa suihku. Etuteltta tuli kaupan päälle. Nyt pitää varmaan liittyä karavaanareihin. Vaunu oli täällä meidän peräkylällä neljäs. On puoli metriä pitempi kuin naapurin munsterland ja toisen naapurin soliferista ei edes puhuta. ;) Ja naiset kävivät kadehtimassa sinisen väristä sisustaa, on nimittäin tyylikäs. :) Pikkusisko ei ole vielä käynyt. Se alkaa nyt kisaan mukaan. Meillä on auto ja vaunu muttei vetokoukkua, niillä on auto ja koukku muttei vaunua. Kohtapa niillekkin sellainen ilmestyy, ja pikkuisen isompi kuin meillä. Jos ei muuten niin ainakin uudempaa vuosimallia. :D Kilpavarustelu on ihan kivaa niin kauan kun itse on johdossa. :D Tämä on tätä Pohjalaista naapurisopua..

Kaiken kaikkiaan elämä hymyilee. Helteitä on piisannut ja lapsilla on toinen kahluuallas jo menossa. Ensimmäinen hajosi ja paikkailtiin jo viikon perästä.. Nyt on muutaman päivän satanut ja ukkostanut. Ja kakarat ovat tietty siksi ihan seinähulluja.. Eilen jo hajosin niihin, onneksi pikkuveljellä on rahapula, se tuli heti pyydettäessä lapsenvahtikeikalle ja päästiin ukon kanssa tuulettumaan pariksi tunniksi. Luksusta sekin. Mietin vaan, kuinka monella perheellä on mahdollisuus saada lastenhoitaja tunnin varoitusajalla ja pikkupalkalla..?

Kello on puoli kymmenen ja puolet lapsista vielä nukkuu! Itse nousin jo tunti sitten kun nuorimmainen heräsi ja alakerrassa huudettiin pyyhkimään.. Vaunun matot pitäisi pyykätä, keittiön lattia kaipaisi pesua ja pyykkiäkin saisi taas pestä. Kävi muuten pyykkikoneellekin köppäisesti. Ihmettelin kun ohjelma oli jo loppunut mutta pyykit valuivat vettä. No koneesta löytyikin sitten taskullinen ruuveja. Poistoputki tukossa, nukkasihti jumissa jne. No pikku vinkkinä aloin itse purkamaan vehjettä. Ukko vaan tuumasi: ai sä korjaat sen, ja häipyi. No löysin vian, korjasin sen, sain miljoona haavaa ja nirhaumaa käsiin ja hermot kireiksi. Kone käyntiin ja uusi vika ilmaantui. Rumpu ei pyörinyt. Ja remminhän saa vain ruotsista. Iskä kaivoi puhelimen päässä netistä oikeanlaisen ja pistin tilaukseen. Mies ihmetteli ulkona kaverin 205:en hätävilkkuja.. Lopulta kun remmi kolahti postilaatikkoon, kiepautin sen paikoilleen koneeseen nätisti kuin ammattilainen, eikä mies edes neuvonut vieressä kun se oli töissä. :))

Naisethan tätä maailmaa pyörittää. Kukkakaupan myyjä totesi, että auton ilmastointilaitteen keksijän on pakko olla nainen. Tämä naisinsinööri lähtee nyt pesemään vauvanpyllyä..

1 kommentti:

  1. oot sinäki aikamoinen insinööri :) ja nii pohojalaaset tahtoopi olla just kilipailu-henkisiä asiassa ko asiassa :)
    Toisin ko täällä savossa,vastuu jiäp aena kuuntelijalle,ko savolainen puhuu...
    Mutt ei se mitään on meilläki asunto-vaunu,semmonen ett siihen mahtuu 11 henkeä nukkumaan.Tosin ei meillä ennee tyttäret siellä nuku etenkää suvis-reissulla,joten 8 nykysin..

    VastaaPoista