torstai 27. kesäkuuta 2013

Reissun päälle..

Se on kumma, miten suviseuroihin lähtö aina takkuaa. Nytkin, kun vaunu saatiin kuntoon, niin autoon ei saatukaan vetokoukkua. No vetoauto järjestyi sillä, että osa porukasta lähti papan kyytiin. Mies oli suunnitellut pitävänsä perjantain vapaata, mutta koska ei ilmoittanut sitä ajoissa, se ei lopulta onnistunutkaan. Ja ensi viikon kesälomareissu pitää sitten tehdä ilman vaunua.. Huoh...
No nyt ollaan kuitenkin matkalla Pudasjärvelle muiden yhtä hullujen sekaan. Pienten lasten kanssa hikoilemaan ahtaisiin tiloihin, helteiseen vaunuun nukkumaan ja väentungokseen tuplarattaiden kanssa. Kesän kohokohta! Oikeasti. Mieli ja sielu lepää kaltaistensa keskellä. Kaikki on tuttua kaikille, turvallista ja normaalia. Kukaan ei käänny perään laskemaan lapsilukua, kukaan ei ihmettele meikitöntä naamaa tai lasten rään tahrimaa paitaa. :)
Ukkonen näkyy jääneen taakse. Samoin lukuisat matkavalmistelut. Miehen vaatetus ja kengät on uusittu. Lapsille hankittu shortseja, kumisaappaita ja lippalakkeja. Nelivuotias halusi välttämättä H&M:lta kirkkaanpunaiset tennarit. :D Motonetistä asuntovaununpeilit ja akku, Prismasta juniorimakuupusseja ja evästä..
Vaunua on pakkailtu monena päivänä, muistilistaa käyty läpi varmasti sata kertaa.. Aamuisen saunomisen jälkeen pojat pukivat päälleen kumppareita myöten ja odottelivat pappaa lähtövalmiina ainakin tunnin verran. ;)
Seuraava etappi taitaa olla Kalajoki. Sään salliessa päästetään lapset uimaan ja ruokaillaan, ennenkuin jatketaan matkaa. Nyt tuntuu jo lomalta! Kotiäideillä sitä ei tahdo koskaan olla.. Mutta tällä reissulla saa relata. Koti pysyy siistinä kun siellä ei kukaan mellasta, lapsille kirjataan puhelinnumerot eksymisen varalta. Ollaan ulkona ja tavataan tuttuja. Vaunullakaan ollessa ei tarvitse stressata sillä kalusto on oma.. ;)
Radiosta kuuluu jo terveisiä suviseuroista. Pian mekin ollaan siellä! <3

1 kommentti:

  1. huippu-reissu meilläki,maja-paikka montussa :) näinhän se menee,joulun jälkeen ootetaan suviksia,suvisten jälkeen joulua :)

    VastaaPoista