maanantai 10. maaliskuuta 2014

Ohi on!?

Koputan nyt vielä puuta.. Näyttää kuitenkin siltä, että hengissä selvittiin. Nimittäin vatsataudista.

Kammottava viikko takana.. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Viljami  könysi meidän sänkyyn. Eikä jäänyt jalkopäähän kuten yleensä, vaan piti ängetä isin ja äitin väliin. Ja sitten se oksensi siihen. Isi ehti alta pois, äiti ei.. No eipä sitten auttanut kuin kantaa poika suihkuun, pistää petivaatteet pyykkiin ja vaihtaa uudet. Urakan jälkeen poika nukkui puolisen tuntia ja yökkäsi taas. Tällä kertaa omaan sänkyyn. Ja taas puolen tunnin päästä uusiksi. Siirryin loppuyöksi pojan kanssa vierashuoneeseen, sieltä kun on lyhyempi matka vessaan. Nousin puolen tunnin välein nostamaan pojan pöntön reunalle. Kymmenennen kerran jälkeen en jaksanut enää laskea.

Seuraava päivä kului kellon ja lääkeruiskun kanssa. Edellisestä mahataudista opittiin, että Viljamille oksentaminen jää helposti päälle, joten heti kun jokin pysyi sisällä aloitin Floridral-kuurin. Vartin välein 10ml liuosta suuhun.. Seuraavan yön sain nukkua.

Eeva aloitti torstaina. Oksensi illan, nukkui yön, mutta Aappo-reppana heräsi yöllä lammikosta. Ja kun se piti käydä kertomassa äitille, ei ehdittykään enää vessaan, vaan seuraava satsi meni alas yläkerran portaita. Perjantaina potilaita oli kaksi, iltapäivällä kolme kun Oskari liittyi seuraan. Ja illalla äiti mukaan laskettuna neljä.

Ukko vältteli kotia hienosti koko viikon, oli muka pakollista autoremonttia jne. Lauantain se oli onneksi kotona, laittoi ruuan ja hoiti lapset. Sunnuntaina oltiin jo paremmassa kunnossa. Jaksettiin jopa ulos ja leikkipuistoon.

Onpahan nyt siivottu ja pyykätty. Joka välissä on pesty paikkoja  kloriitilla. Silti taidetaan vielä muutama päivä pysytellä hissuksiin kotosalla, en todellakaan halua tätä tautia viedä eteenpäin..

Onneksi meille kyseinen riesa on eksynyt melko harvoin. Edellisen kerran sairastettiin uusivuosi 2013. Sitä ennen tainnut käydä yhden kerran, ja silloin meillä oli vasta kaksi lasta.. Siis 2010, luulisin. Toivotaan taas pitempää taukoa, ottaa koville, ainakin äitillä. ;)

1 kommentti:

  1. Voima-halaukset sinne <3 Oksennus-tauti on paljo kovempi pienillä ku ripuli,luulen ma...Mene ja tiiä,meillä sama tauti kävi läpi lähes kaikki.Mutta ripulina,ja sitä riitti,2 pienintä ripuloi viikon.Meillä isommilla 1-2 päivää ja siihen päälle 3-4 päivää sit mahan vääntämistä,ilmavaivoja jne...2 viikkoa :( Ja sittenkään..ei vielä oo kaikki sairastanu,toivottavasti eivät sairastakaa! Vihoviimisin tauti,tuli sitte kummasta päästä tahansa :(

    VastaaPoista