sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Se tunne..

..kun vaihdat vessan kattolamppuun polttimoa, että näet pestä lasten hampaat, ruuvaat lasikupua takaisin kiinni, otteesi heilahtaa ja kupu putoaa ja särkyy lattialla istuvan melkein yksivuotiaan päähän.. Samassa vessassa pomppii kolme muutakin lasta. Huudat äänesi käheäksi, niin tekee myös juniori, nostelet lapsia pois lasinsirpaleista. Mies hakee pienimmän ja tutkii vauriot, ei onneksi kahta pientä naarmua pahempaa. Mutta se syyllisyys.. Huoh..

Muuten päivä on mennyt tänään ihan hienosti. Käytiin rauhanyhdistyksellä seuroissa ja MELKEIN koko puhe istuttiin penkissä. Eeva näytti temperamenttinsa, kun pojat veivät lelun kädestä, alkoi sellainen kirkuminen että oksat pois. Tytöllä oli valtavasti virtaa ja se pyöri ja kiehnäsi ja vaihteli isin sylistä äitin syliin, sylistä lattialle ja taas takaisin. Pojat olivat onneksi rauhallisemmalla tuulella kun ehtivät matkalla ottaa autossa pikkupäikkärit. Kahviväliajan jälkeen lähdettiinkin jo kotiin päin, mutta päädyttiinkin mummulaan. Siellä sattui isomummukin olemaan, ja niinpä sitä sitten vaihdettiin kuulumisia. Jos nyt en heti töihin pääse niin saatanpa lasten kanssa lähteä sinnekkin käymään. Matkaa tosin on melkein 300km, mutta perillä ei tarvitsisi yksin kuitenkaan lapsia viihdyttää. ;)

Illalla tosin iltapalan jälkeen saapui tuttu vieras: iltavilli nimeltään. Huuto, parku, kikatus, räkätys, juokseminen, hyppiminen, portaissa roikkuminen, painiminen, kissan roikottaminen, lelujen paiskominen jne.. Kun neljä ipanaa riehuu pienessä olohuoneessa seinät tuntuu kaatuvan päälle. Yläkerran lastenhuoneen siivoaminen kuitenkin sujui yllättävän nopeasti, jopa Aappo keräsi leluja, mikä on erittäin harvinaista.

Pikkuveli kävi tuomassa jotain kummallisia 14" alumiinivanteita pihan täytteeksi. Mihinkähän nekin tuuppaisi, kun eivät mihinkään autoon täällä passaa..? Ehkä mä teen niistä kukkaruukkuja.. ;) Muutenkin kaikenlaista turhaa roskaa ympäri tonttia..

Nyt kun saisi Viljamin vielä pysymään sängyssään, niin pääsisi pian itsekin nukkumaan. Meinaa tuota univelkaa taas olla pään painona.. Ukko istuu koneella ja komentaa poikaa sänkyyn. Jos se ei jaksa puotansa nostaa, niin en kyllä jaksa minäkään. Siinähän poika höpöttää.. Eiköhän se kohta mene, kello vasta vähän yli yhdeksän niin en jaksa vielä hermostua..

Oskarilla joku huomiokausi menossa. Kerhoon ei voi mennä ilman halia. Aina kun se jotain tekee, se kysyy:" Äiti olinko mä reipas kun.." pesin hampaat tai toin Eevan alakertaan tai käskin pojat sisälle tai söin lautasen tyhjäksi ja sitä rataa. No onhan poika reipas, pitäisi vain muistaa mainita se ilman, että sen tarvitsee sitä erikseen kysyä..

Huomenna voin taas yrittää olla parempi äiti.. Onneksi se mahdollisuus on joka päivä. Jos sitä jaksaisi vielä olla se vaimo, niin kaikki olisi kerrassan loistavasti..

1 kommentti:

  1. tiiätkö <3 sinä oot paras äiti lapsillesi joka päivä ja paras vaimo miehellesi joka päivä <3

    VastaaPoista