maanantai 11. marraskuuta 2013

Hyllyn tarina

Ostin rakennusaikana Keskiseltä kirjahyllyn uuteen taloon. No hyllyhän väliaikaisesti kasattiin silloiseen kerrostaloasuntoon lastenhuoneen vaate- ja leluhyllyksi. Sittemmin uudessa talossa se jatkoi samassa toimessa lasten matkassa. Jossain vaiheessa hylly muutti toiseen huoneeseen liinavaatekaapiksi. "Uuden" vanhanaikaisen liinavaatekaapin saavuttua the hylly kannettiin yläkertaan. Siellä sille ei löytynyt muutamaa lehteä parempaa käyttöä, joten työpöydän tultua hylly muutti takaisin alakertaan. Entisessä lastenhuoneessa se sai uuden viran kangaskaappina. Siellä se palveli uskollisesti, kunnes rouva eräänä iltana töistä tullessaan sai inspiraation.

Vaikka emäntä oli ihan poikki, se jostain käsittämättömästä syystä alkoi tyhjäämään olohuoneen kirjahyllyn sisältöä sohvalle. Lapset auttoivat. Kerättiin rikkinäiset kirjat ja roskat pussiin. Siirrettiin iso kirjahylly työhuoneeseen kangaskaapiksi. Rumat mapit ja lautapelit muuttivat sinne myös. Kaikki kolme poikaa auttoivat the hyllyn olohuoneeseen kantamisessa. Äiti nosti korkeammasta, pojat matalammasta päädystä.

Isäntä saapui salilta keskelle kaaosta. Olimme lasten ja hyllyn kanssa puolimatkassa työhuoneen ja kirjahyllyn paikan väliä. Kaikki kirjat, lehdet, pelit, mapit ja albumit läjässä sohvalla ja lattialla. "Mitä ihmettä sä nyt taas suunnittelet??" oli kommentti. Pojat ojentelivat kirjoja ja äiti järjesti. Olohuone siistiytyi ja sohva vaihtoi viisivuotiaan toimesta paikkaa. Naapurille kelpasivat vanhan hyllyn täytteenä maanneet V8:t ja Vauva-lehdet.

Siinä se hylly nyt seisoo tukevasti seinää vasten, ukko ruuvasi sen kiinni. Siistiltä näyttää. Ja paljon selkeämmältä kuin edellinen ratkaisu. The hylly saa tästedes toimittaa sille suunniteltua tehtävää, näin kolmen vuoden jälkeen, viimeinkin. Jotenkin koko pieni olohuone tuntuu nyt selkeämmältä. Tykkään kovasti. :) Ja tuohon seinälle voisi vielä laittaa pari hyllylevyä ja valokuvia..?

(Ja kuvan laadusta saa kiittää taas huonoa valaistusta ja kännykän kameraa..)

1 kommentti: