torstai 31. heinäkuuta 2014

Tuskanhiki..

On helteitä piisannut, ihan melkein liiaksi asti. Harvoin sitä saa näin lämpimästä kesästä nauttia. Ja silloin kun sellainen kerrankin on, meikäpoika on raskaana.. No, nyt kävi näin. :DRv tänään 35+0. Lämpötila ulkona 30,5C'. Synnytys pelottaa. Kävin aamulla lääkärineuvolassa, Hb 101, vauva laskeutunut, olo väsynyt ja tukala.. "Täällä on pää, kanava lyhentynyt, mutta EHKÄ vielä kiinni.." Sydän hyppäsi kurkkuun. No, hetken aivoja herättelin ja rauhoituin. Siis ei hätää.. Ei kai se nyt vielä synny.. Mennään sitten kun alkaa supistella oikeasti. Ei näitä kivuttomia epäsäännöllisiä lasketa..

Vauvalle on laitettu valmiiksi.. Vaatteille ei ollut kaapissa tilaa, joten eräänä päivänä aamuyön tunteina suunnitelma kehkeytyi: Kodinhoitohuoneen kaapit siirretään vierashuoneeseen, vierashuoneen sänky olohuoneeseen kirjahyllyn tilalle, kirjahylly ylös makuuhuoneeseen ja sen kaveriksi myös nojatuoli olohuoneesta.. No ei ihan mennyt nappiin: vanha levitettävä sänky ei mahtunutkaan portaikon alle, ja se piti siirtää työhuoneeseen. Työhuoneesta pakastin muutti entiseen vierashuoneeseen. Kaapit siirtyivät ja vierashuoneesta tuli vaatehuone. Pyyhkeille ostin Jyskistä hyllyn, jolloin kaapeista vapautui kaksi hyllyä. Ja toiseen niistä viikkasin vauvanvaatteet. Mies vähän nupisi kun joutui kesäloma-aamuna nousemaan ennen kahdeksaa kantamaan kaappeja.. :D Mutta hyvä tuli!

Naapurin nainen kyseli vaunuja. Olin pari vuotta sitten myymässä 2009 ostettuja Brion makuuvaunuja, kauppasin niitä silloin naapuriin. Nyt en ollut koko asiaa edes ajatellut. Eksyin kuitenkin tori.fi lastentarvikeosastolle ja bongasin ihanat retrovaunut. No rahaa en ollut liiemmälti uusiin vaunuihin varannut, muttei hinta päätä huimannut. Ja äiti lupasi lainata rahat. ;) Hain paketin matkahuollosta toissapäivänä, ja rakastuin ruskeisiin Emmaljungiin. Nyt odottelen että naapuri käy hakemassa Briot pois tilaa viemästä. ;)

Esikoinen aloittaa parin viikon päästä eskarin. Reppu ja penaali on vielä hankkimatta.. :) Toivottavasti vauva syntyy niin, että pääsen lähettämään pojan ensimmäisenä aamuna itse taksiin.. Kolmevuotias ei opi kuivaksi sitten millään.. Projekteja on siis meneillään, näiden lisäksi asuntovaunun remontti ja autotallin rakennus, joka on vielä lainahakemuksen käsittely-asteella.. Isompaa autoakin pitäisi etsiä. Ja korjata tuo pihassa seisova..
Mutta eiköhän asiat järjesty. Tulee vain hiki jos alkaa oikesti kaikkea stressaamaan.

Ja onneksi on olemassa käsityöterapia.. :)

1 kommentti:

  1. Voima-halaukset sinne <3 On se taatusti tuskaa ison mahan kans tää helle,mutt kohta helpottaa! Teillä on uus elämän-vaihe,muutoksia enemmän,ku vauva syntyy ja esikoinen menee eskariin.Tulee mieleen oma tilanne 10v sitten :) Esikoinen aloitti eskarin ja 6.s lapsista syntyi syyskuun alussa.

    VastaaPoista