keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ristiäiset

Valkoisia ruusuja.
Nukkuva vauva äitinsä vanhassa kastemekossa. Mekko on äidinisänäidin käsialaa ja siinä on kastettu kaikki äidin sisarukset, vauvan serkut ja muutama äidinkin serkku.
Mummun vanhat pellavaverhot pikkumiehen juhlavaatteina.

Tilaisuus oli hieno. Lapset jaksoivat reippaasti. Neiti 2-vuotta sai tärkeän tehtävän toimia pikkuveljen pään kuivaajana. Eskarilainen tuijotti laulun aikana tärkeänä virsikirjaa vaikkei vielä lukea osaakaan. Herrat 3- ja 4-v istuivat enojen kanssa. Sylikummi hikosi takan vieressä, oli sitä itse edellisenä päivänä ahkerasti lämmittänyt. Nimi yllätti kaikki, kukaan ei ollut arvannut, vaikka yritetty olikin. Viimeisen virren aikana pikkuväki livahti yläkertaan leikkimään. Kaikille taisi löytyä kaverikin. Mies toimi kahvinkeittäjänä. Juhla-astiastona palveli isomummun tuomat, käsintehdyt, vanhat tummanvihreät kupit. 
Vähän harmitti kun miehen vanhemmista kumpikaan ei kurjan ajokelin vuoksi päässyt paikalle. Mutta juhlat olivat onnistuneet ja olo helpottunut, kun ne vihdoin oli saatu aikaiseksi. 

1 kommentti:

  1. pikkuisen tärkeä ja ensimmäinen juhla <3 nyt alkaa sitten vauva-arki,kun ei tartte ristiäisiä enää miettiä ;) voimia ja jaksamista sinne <3

    VastaaPoista