tiistai 14. huhtikuuta 2015

Huhhei mikä päivä!

Eskarilainen heräsi taas itsekseen jo ennen kahdeksaa. Vaatteet oli päällä ja aamupalankin syönyt 07.40 kun tuli kysymään voisiko jo mennä taksia odottamaan. No taksin tuloon oli aikaa vielä tunti, joten otin pojan kainaloon torkkumaan.

Noustiin ylös sitten myöhemmin ja muutkin heräilivät. Pesin pikkumiestä ja manasin kun vessan valo oli taas pimeä. Kummallisia led-polttimoita kun eivät kuukautta kestä. No ei ollut vika lampussa, koko talosta oli sähköt poikki.

Sähköt palasivat yhdentoista kieppeillä. Saatiin aamukahvit.. Ihana ystäväkin tuli käymään ennen iltavuoroa. Laitoin ruuan uuniin ja linnoittauduin pienimpien kanssa yläkertaan ompelukoneelle. Puolen tunnin välein käytin Eevaa ja Viljamia pissalla, päätin yrittää opettaa niitä kuivaksi, kun vaippojen kulutus on ihan järjetöntä. Hyvin meni siihen asti, että sakki tahtoi ulos. Vaipat jäi päälle ulkoilun jälkeen..

Surruttelin ompelukonetta pyykinpesun lomassa. Työmiehellä venyi päivä ja kotiutui vasta kuudelta. Siihen mennessä oli hermot jo tiukalla poikien painimatsien kanssa. Ukko jatkoi illan autotallin seinien kimpussa, minä ompelujen.

Vakituinen kodinhoitajamme on sairaslomalla ja huomenna tulee pikkumiehen neuvolan ajaksi joku muu. Eihän vierasta voi päästää kaaokseen, joten lasten mentyä nukkumaan, imuroin ja moppasin alakerran ja pyyhin ikkunoista pahimmat sutut pois. Paisteltiin ukon kanssa munakasta iltapalaksi ja jatkoin taas ompelua. Tiukkaa teki, mutta valmiiksi tuli. Ja vielä saman päivän aikana. :)

Toivottavasti eskarilaiselle kelpaa. Vanhan repun vetoketjut olivat rikki ja leikkasin siitä vielä hihnatkin tähän uuteen. Mun mielestä näyttää possulta, vaikka koittaakin jotain Minecraft-tyyppiä esittää. Ehkä poika hoksaa mitä ajattelin. Jännittää... :)

Kankaana on työvaatekangas, jota jäi rattaiden uusimisesta yli. Selkäosassa levyvanua ja vuorikankaana serkkupojan ruutupaitaa. Olkahihnoissa Minecraft-nauhaa koristeena ja säätöhihnat vanhasta repusta. Kaavoja ei ollut, mittailin vanhoja reppuja ja tein sinnepäin. Ja tyytyväinen olen lopputulokseen. 

3 kommenttia:

  1. Siinä mielessä laiska, että kyhjöttää mieluummin ompelukoneella kuin lasten kanssa hiekkalaatikon reunalla.. :)

    VastaaPoista
  2. et sinä laiska oo :O En minäkää osaa istua hiekka-laatikolla lasten kans :D otan vaikka käsityön tms ja teen sitä sitte...

    VastaaPoista