tiistai 23. syyskuuta 2014

Arkiaamu

Kahdeksannen avioliittovuoden ensimmäinen päivä. Kello soi ensimmäisen kerran 7.45. Lapset olivat könynneet peittoinensa isin paikalle ja jalkopäähän. Vauvan kanssa tuli taas valvottua yöllä, joten kello torkuttaa 8.09 saakka ennenkuin noustaan ylös.

Puurovesi kiehumaan, eskarilainen nostaa metelin, kun äiti käskee laittamaan pitkät kalsarit jalkaan. Yöllä on ollut ensimmäinen pakkanen ja nurmikko on vielä kauniin kuuran peitossa. Aurinko pilkistelee ja vauva kitisee. Puurot lautasille, isot pojat tulevat käskemättä pöytään. Seuraava vääntö on eskarilaisen ulkohousuista. Äiti voittaa taas. Syötän vauvaa sohvalla samalla kun seuraan ikkunasta, että poika pääsee taksiin. Nuoremmat malttavat irtautua lego-leikistään ja tulla syömään. Taksi käy pihassa 8.43.

Vaipat vaihtoon. Ensin vauva, sitten kolmevuotias. Samaan sarjaan vielä Neiti-kaksi-vuotta. Sukkahousuista oli taistelu jo eilen, joten tänään puettiin isoveljelle ensin Salama McQueen -sukkahousut. Ne oli tytön mielestä hienot, ja nätisti meni omatkin sukkikset jalkaan kun ei velipoikakaan pannut hanttiin.

Nelivuotias vinkuu tietokoneelle. Äiti on tyhmä eikä kirjoita salasanaa. Vauva pääsee hetkeksi isoveljen syliin. Sitten kolmikko kiipeää yläkertaan leikkeihinsä. Vauva yrittää jo kovasti jutella. Istutaan sohvalla ja ihmetellään. Kunnes tärähtää ja alkaa lämmittää. Kura nousee kohti bodyn niskaa. Body menee roskiin ja muistan taas että pyykinpesuaine on lopussa. Pitää tehdä kauppareissu jossain kohtaa.

Isommat ilmestyvät alakertaan. Hetki juostaan olohuoneessa hippaa, tapellaan ja uhotaan. Lopulta äiti hermostuu ja meno hiljenee taas lego-leikiksi yläkerrassa. Vauva vaatii lisää ruokaa. Syötän taas ja komennan samalla yläkerrassa pikkuveljeä kiusaavaa nelivuotiasta. Tyttö löysi  nukkevauvansa ja  tulee hoitamaan sitä äitin viereen sohvalle. Vauva nukahtaa. Kello on 9.56 ja alan suunnitella aamukahvin keittoa. Suihkuunkin olisi mukava ehtiä. Missähän mun villasukat mahtaa olla..? Ehkä laitan takkaankin tulet, kun saatiin tämmöinen ihana pakkasaamu. Onneksi tänään ei ole kiirettä mihinkään.

1 kommentti:

  1. <3 kiitos,kun jaoit arkisen aamusi täälläkin <3 sitä tuttua lapsi-perheen tohinaa aamusta :) voima-halaukset sinne,ja hirveesti jaksamista...

    VastaaPoista