torstai 26. maaliskuuta 2015

Äiti♡

Aamusta tehtiin neljän muksun kanssa ruokakauppareissu, ja hengissä selvittiin jälleen. Kerholainen ei halunnutkaan tänään kerhoon, ja olishan tuossa kiirekin tullut, joten jätettiin tällä kertaa väliin.. Siinäpä se päivä kuluikin kotona. Työmies kotiutui jo kahden jälkeen. Syötiin ylikypsää (hyvin hyvin paistunutta) lasagnea ja ukko lähti hakemaan lattialämmitysputkia autotalliin. Koska on torstai, lapset pääsivät hetkeksi 'isin ja äitin koneelle'. Kylläpä ne sinne pääsevät muulloinkin, mutta torstai on vissiin ehdoton pakko. ;)

WhatsApp pukkasi viestiä naisten riennoista.. Illaksi oli kaavailtu myöhäisillallinen Hotelli Kantarelliksessa. Sunnuntaihin mennessä olisi pitänyt ilmoittautua, mutten tehnyt sitä kun Työmies oli kaavaillut autotallin lattiavalua loppuviikolle. No se suunnitelma tietenkin siirtyi. Mutta sitten äiti..♡

Äiti laittoi viestiä, ettei jaksa lähteä naisteniltaan. Oli kyllä ilmoittautunut ja maksanutkin osansa, vaan nyt tarjosi jollekin tilaisuutta lähteä sijastaan. No Ukon suunnitelmista ei ollut tietoa, joten en voinut tarjoutua. Hetken päästä äiti tarjosi paikkaa suoraan mulle ja hoitopaikkaa lapsille. Olisi lainannut autonkin. Minäpä sitten kiitollisena otin vapaa-illan vastaan. Työmies jäi kotiin vääntämään niitä lattialämmitysputkia.

Hotellissa oli paljon tuttuja naisia. Istuttiin ja syötiin rauhassa. Olipa mukava vain olla ja syödä, kun taas kotona piti tänään kahdesti nousta pyllypyykille lautasensa äärestä. Ohjelmassa oli runoja, vapaata seurustelua ja jälkiruokaa. Ja taas sai vertaistukea ja virkeämpää mieltä.

Meidän pöydässä puheenaiheeksi nousi 'vauvansiemenet' ja se kuinka aiheesta kumpuaviin kysymyksiin vastataan 5-7 -vuotiaalle. Meillä pojat ovat juuri tiedostaneet, että miehillä ja naisilla on erilaiset 'siemenet' ja vehkeet. Miettivät sitten, kuinka niitä siemeniä oikein annetaan, kun ne ovat siellä pussissa piilossa. Vastaukseni meni suunnilleen näin: "Kun sinä olet aikuinen ja löydät vaimon, ja menet naimisiin, niin haluat olla niin lähellä sitä omaa rakasta, että ne siemenet siirtyvät. Tiiät sitten isona kuinka se tapahtuu. " Okei, myönnetään että oli vähän ympäripyöreetä, mutta se kelpasi. :) Nykyään kun jo tokaluokkalaiselle kerrotaan, kuinka ne lapset saavat alkunsa, näin niinkuin biologian merkeissä. Eräs tokaluokkalainen oli kotona jakanut oppimaansa ihan X- ja Y-kromosomit mukaanlukien. Ja sille se oli ihan järkeenkäypää, että jos isi ja äiti on alasti lähekkäin niin pippelistä voi mennä pimppiin vauvansiemeniä. Ja ei siinä sen kummempaa. Ehkä mua vähän jännittää omien poikien tulevat kysymykset.. Jossain kohtaa tulee se päivä kun ymmärrät sitten isona ei enää riitä. Ehkä ne vastauksetkin sitten löytyy..

Ajelin kotiinpäin ja mietin kuinka hyvin asiat taas onkin. Hain univalmiit lapset mummulasta ja matkalla vahingossa opetin niille uuden ärsyttävän lorun, jota itse kakarana hoettiin. Ehkä mä olin vähän väsynyt kun en tullut ajatelleeksi, että joudun sitä kuuntelemaan vielä miljoonat kerrat.. 'Aappo paappo papana, istui oven takana. Mitä siellä tekemässä, kissanpoikia pesemässä...... jne. Voi äitiä. Mutta onhan se nyt edes vaihtelua siihen 'Mitä tehtäis? Sika pestäis. Mikä sika?......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti